Nyheter 2006
 

31.12.2006 »

Ny hemsideadress!! Har fått mitt inskickade kennelnamn "Deckaren's" godkänt, så nu byter jag domännamn! Blir lite roligare, lite mer originellt och kanske lättare att komma ihåg. Ska försöka få till en ny design, Jennie hävdar att jag kan... Så jag ska försöka... Har som tur var fått lite svar på mina funderingar av Jennie så kanske det går.

 

25.12.2006 »

Uppdatering, har börjar kika på kalendariet för nästa år och lagt in eventuella tävlingar på kalender 2007. Ska försöka fixa till hemsidan lite mer framåt när jag hinner, är inte så nöjd med designen och hur sidan beter sig rent strukturmässigt. Ska även lägga in kritiken från Stora Sthlm, där Neo fick en slät 1:a. Har ännu inte lyckats tyda Norgekritiken då Neo fick en 2:a, men ska se till att få in det som går att läsa. Annars väntar vi mest på att lydnadsträningen ska starta 2/1 i ridhus samt att agilityträningen kör igång igen den 14/1. Ska lägga upp träningsplaneringen för våren nu under jul så jag har lite struktur på vad både Axi o Neo behöver träna på, i vilken ordning och på vilket sätt. Tittar även på vilka mål vi ska ha för året 2007. Vägde Axi i måndags då vi veterinären, 34 kg, har lagt in det på hennes utvecklingssida. Hon har fått en släng av öroninfektion, precis som Neo fick i december ifjol.

 

23.11.2006 »

Norgeresa - förra helgen sov vi (jag, Neo o Axi) i Lindvallen, Sälen på fredagen och fortsatte sedan på lördagsmorgonen till Hamar och årets Nordiska vinnarutställning. Kul då jag aldrig varit till Norge förut, jag är inte så berest utanför Sverige. Träffade en hel hop nya trevliga bekantskaper där, har lagt till nya länkar på de som jag vet har hemsidor.

 

10.11.2006 »

Lite smånytt igen. Har lagt till en länk på länksidan till vilda Urax så ni kan hålla koll på det tok han o hans husse hittar på. Annars ska matte få hundledigt i helgen, ska på avelskonferens i Örebro och vovvarna ska vara på fjäkelmyrans pensionat i Borlänge för att de ska slippa tråka på hotell medan vi är på föreläsning. Håller annars på för fullt att kika på planeringen för nästa år nu när tävlingskalendern kommit ut. Det ska ju kikas på både bruks, lydnad, läger, utställningar o agility. Det måste kollas reseavstånd, datum, prioritera o planera... tar lite tid... men jag gillar ju ha koll o vara förberedd:-)

 

24.10.2006 »

KORAD!!! Neo klarade mentaldelen i lördags!! Se resultatet på korningssidan. Så nu är titeln klar eftersom vi gjort exteriören i juni. Även Neo's tre syskon som var där blev godkända i mentaldelen. Grattis även till de andra som gjorde testet både i lördags o söndags i Gävle. Det var himla kul att se 16 st hovawartar på två dagar. På Neo's vänner sida har jag lagt in nya bilder på syskonen som också var med på korningen plus bilder på Nimuz (Nemo) som hans matte Veronica skickat till mig. Ser han inte precis ut som Neo!! Fast svart givetvist...:-)

 

Har även uppdaterat Neo's Kurs sida, har gjort en ny sida lika som Neo's för Axi, Axi's Meritförteckning - Kurser.  Uppdaterat om Maria sidan också.

 

Appropå ngt helt annat har jag lämnat in Kennelnamnsansökan, ska bli spännande att se vilket namn som blir godkänt, återkommer när jag fått besked...

 

14.10.2006 »

Nya länkar och uppdaterat kalendern, annars inte mkt nytt under solen hundmässigt, har varit sjuk snart hela veckan. Det mesta kretsar kring flytten till Avesta just nu. Skrev kontrakt och betalade handpenning på min nya lägenhet i onsdags. Vad hundarna ska bli förvirrade... 3 rum o kök istället för 1 och 70 kvm istället för 38. Snacka om skillnad. Neo har ju bott så stort förr men inte Axi, så de är inte bortskämda med plats just nu, men finns det hjärterum...

 

Flyttfirma är bokat till den 24 november, ska beställa nya sängar, soffa och tvmöbel - bara jag lyckas bestämma mig för vad jag ska köpa, har köpt ny tv nu för den gamla fick midja... samt har beställt ny dator då jag har hempc nu och ska lämna tillbaka den när jag byter jobb. Billigt det blev att byta jobb:-) Har iaf anmält Neo till Hamar, Norge och Nordiska vinnarutställningen, anmält mig själv o Anki till Avelskonferensen i Örebro samt varit på utställningskurs med barnen i måndags o tisdags, gårdagens fick vi stryka då jag höll på att hosta lungorna ur mig.

 

Idag skulle jag ha figgat på MH, men det var tyvärr bara att glömma, då skulle jag nog aldrig bli frisk om jag var ute i skogen hela dagen och ömsom svettades, frös och hostade. Fick igår besked att det blir bara Neo o tre till ur kullen som gör korningen i Gävle. Tråkigt, hade ju gärna sett fler. Det som blir kul är att de tre som kommer är de som bor i Norge.

 

1.10.2006 »

Har vägt Axi. Eftersom lillfröken blev 6 månader igår så var vi in på Djurmagasinet i Borlänge. Se resultatet på Axi's utvecklingssida... Därefter for vi på utställningskursen, så Neo fick träna på att vänstervarva lite. Det tar sig verkligen, hoppas han kan göra lika bra ifrån sig på stora sthlm som han gör nu på kursen. Riktigt bra! Vi tog bilder igår för att kunna rita in vinklar mm nästa gång, ska bli spännande för bilderna såg ut att bli bra.

 

26.9.2006 »

Vi ska flytta. Jag har fått jobb i Avesta, så nu jagar jag boende!!! Ska på lite visning och kolla både på hus o lägenhet på torsdag så får väl se hur det går. Annars var vi på valpträff m Axi's syskon i lördags i Sthlm. Himla kul. Har lagt in en samlingsbild på Axi's Vänner. Har lagt till nya länkar, dels till Axi's syster Sota och till Axi's mammas matte Lotta som har startat eget i hundträningsbranschen. Har även uppdaterat kalendern och sidan om mig.

 

13.9.2006 »

Lite nytt. Igår var jag på utbildning så nu är jag A-figurant. Ska gå uppdaterings utbildning senare för att kunna figga på nya korningarna. I lördags var vi till Edsbyn och kollade på när Elliegårdens T-kull gjorde MH, vilket var himla kul. Jag tycker jag lär mig mer och mer ju fler Hovawartar jag kan se på MH och Korning. I söndags var vi till Rättvik på prova-på-dag, himla lyckat! Många kom och hundar i alla åldrar och många valpar vilket var extra kul. Neo o Axi fick prova på både Sök och Rapport plus att Axi fick träna lite vänstervarv. När det var hofferace blev det blandade resultat, jag o Neo blev sist i vuxenklassen medan jag och Axi blev tvåa i valpklassen.

Har lagt till några nya länkar.

 

3.9.2006 »

GRATTIS TILL NEO 3 ÅR IDAG!! Från och med idag ska han ha mognat klar...:-) Grattis även till Axi's mamma Gårdvarens II Innerligt Sinne som fick 306 p på Elitlydnad igår, nu har hon 299,5 i snitt på tre bästa tävlingarna, så SM 2007 ska vara klart. Grattis även till Gårdvarens II Harmonisk som blev SLCH! Vi är imponerade! Särskilt med tanke på att de har samma mormorsmor Gårdvarens I Don't Mind. Grattis Eva-Lotta!! Vägde Axi i fredags, har lagt in det på hennes utvecklingssida. Har lagt in nya länkar, ny bild på Axis pappa på hennes stamtavla.

 

26.8.2006 »

BIM o BIS-5/R!! Neo blev BIM och Axi BIR valp och sedan BIS-5/R i stora finalen. Har lagt in deras resultat och kritiker på respektive sida, Neo's meritförteckningssida och Axi's meritförteckningssida. Synd bara att Neo inte kan vara med och tävla om certen, då hade vi haft tre redan och varit SUCH nu. (eftersom han blivit BIR och BIMx2) Surt, men den som väntar på ngt gott... Har även lagt till lite nya länkar på nya bekantskaper.

 

25.8.2006 »

Ny bild på Axi på första sidan. Idag har barnen fått titta på alla duktiga hundar som tävlat bruks o IPO SM i Borlänge. Neo fattade inte riktigt hur man skulle kunna se och lära då han hela tiden satte sig med ryggen mot planen, för där var det ju minst folk och hundar att titta på. Kul är att det kan gå både folk och fä förbi när vi sitter still utan att han reagerar. Kille som han är har han svårare för att gå och hålla koll på allt omkring samtidigt... Axi däremot var väldans pigg idag, annars när vi är iväg så här så kan hon ligga och ta det lugnt rätt länge. Men idag var det så mkt valpar och folk och mkt kul att gräva hål i marken mm. Axi sa sen till mig att hon ville ha en egen mallevalp, för vi träffade två st 12 veckors där och Axi diggade båda hårt, de var ju så små och söta. En annan favorit var även en schäfertik som vari i Axi's ålder och storlek, de lekte också väldigt bra och hade en kul stund på gräset. Träffade spännande nog 4 hoffar, 3 som jag aldrig sett förr så det var skoj. 2 från fajans A-kull och en Zia import från Tyskland och Hova Bonde's Ida från Östersund. I morgon bär det av lika tidigt igen för att hinna kolla lite SM innan vi åker till Dala-Floda på utställning, vad jag vet så är Axi enda valpen och Neo enda hanen, så vi siktar väl på BIR valp och BIM!! Kul är att Axi's uppfödare ska dit så hon får se hur hon utecklas. Sen ska vi tillbaka och titta lite på skydds och sen på lördagnatt ska vi patrullera på SM campingen. Så det blir att sova ut sedan på söndagen.

 

23.8.2006 »

Fler kompletteringar på både Axi's och Neo's stamtavlor, försöker hitta alla förklaringar till vad förkortningarna i stamtavlorna betyder. Plus luska ut vad de polska och tjeckiska beteckningarna är för ngt, så ha tålamod, de jag hittat men inte kunnat översätta, byta ut mot ngt tyskt el svensk förkortning kommer vara markerat med rött tills jag löst ut betydelsen. Ny länk på länksidan till Lollo o Curre som vi träffade i Södertälje och deras två hoffar.

 

22.8.2006 »

Lite smågrejer. Ny länk till Neo's snygga brorsa som bor i Norge på länksidan. Datum bestämt för korningen, den 21/10, även datum för valpträffen för Axi's kull i Huddinge. Se kalendern. Letat bilder och info om hundarna i Axi's stamtavla och uppdaterat med det jag hittat än så länge, det tar lite tid att översätta tjeckiska och polska till engelska... men har hittat en bra online service för det så jag behöver iaf inte skaffa ngt lexicon. Har i samma veva på samma ställen hittat mer info om Neos bakgrund så jag har även uppdaterat Neo's stamtavla på mammans sida.

 

13.8.2006 »

Uppdaterat Neo's träningsdagbok. Axi har idag gjort sin figurantdebut, hon fick vara med mig i skogen när jag skulle vara ljudfigurant. Hon skötte sig väldigt bra, pep bara pyttelite en gång när jag var för långt bort tyckte hon... (max 5 m, fullt synlig!!) Hon är nog mammigare än hon vill erkänna. Även kalendern är uppdaterad, tagit bort fler tävlingar eftersom jag och Neo inte är överens om hur länge man måste kunna koncentrera sig för att få åka iväg och tävla...:-) Ibland är han billig... Ser iaf fram emot nästa vecka, 2 jobbintervjuer (håll tummarna för mig) och semester på fredagen för att kunna kolla på SM. Sämre vecka kunde man ju ha framför sig.

 

13.8.2006 »

Agilitytävlat i Rättvik idag, läs mer på Neo's Meritförteckningssida för agility. Var igår på tjänstehundsträning se anteckningar i Neo's träningsdagbok. Har även uppdaterat kalendern. Ny bild på sidan om mig, så kan man ana varför jag ville ha en stor blond hane...:-) Har även lagt in lite familjebilder på Maria's bilder.

 

8.8.2006 »

Inga tävlingar, har dragit tillbaka alla anmälningar som gått och lämnat återbud till de som anmälan gått ut för. Detta beror på gårdagens katastrofträningstävling i Rättvik. Min vän som varit så duktig på träningen sista veckan är för lättstörd av flickorna. Vågar inte chansa på riktig tävling att han ska göra likadant. Så nu blir det bara träningstävlingar på sin höjd i höst. Med tanke på att han äter så dåligt också, har väl hjärnan inte all energi den behöver heller i värmen...

 

6.8.2006 »

Nya utställningsresultat. Både för Axi o Neo. Läs kritiken för Axi's Hp på hennes utställningssida och kritiken för Neo's CK på hans utställningssida. Har även lagt till de kryss domarna gjort i typ o helhetsraden på kritiklapparna (tyvärr är det inte så många som fyller i det), har märkt att jag glömt det på alla gamla utställningsresultat. Att vi ens orkade runt ringen var bra, det var så hett i Södertälje så vi höll på att förgås. Det dröjer nog innan vi funderar på att åka på utställning under de varmaste månaderna igen... inte så kul. Mer vinterutställningar vill vi ha!

 

5.8.2006 »

Axi's Debut! Första utställningen, så nu har Axi fått en ny sida där jag har lagt in kritiklappens text Meritförteckning - Utställningar. Givetvis var det lite valpigt runt i ringen, men med tanke på att vi bara tränat stå så dög det. Värmen var outhärdlig så snäll var hon som ens sprang. Så HP på första gången är ju klart godkänt. Neo fick stå över idag då det var Axi's dag, han får chansen i morgon i Södertälje istället. Ska bli spännande då det är hela 26 st hovawart anmälda.

 

31.7.2006 »

Så det kommer att se lite surrigt ut, då jag försöker få till så det ser lika ut på alla sidor, men all info kommer att ligga kvar på samma ställen.

 

30.7.2006 »

Agility idag igen, inga stående ovationer. Men har iaf kommenterat på Neo's Meritförteckningssida för agilityn.

Vi tar nya tag på träningstävlingen på onsdag i Hedemora. Har varit och vägt Axi på Djurmagasinet eftersom hon blivit så tung att försöka väga hemma på badrumsvågen. Kolla hur det gick på Axi's utvecklingssida.

 

29.7.2006 »

Tävlat agility idag. Vilket j-vla väder! Var tanken då det spöregnade nästan hela vägen till Rättvik i morse när jag for kl 6.30. Tältet jag satte upp igår hade dukat under för regnet så det fick försiktigt stagas upp igen. Tur det bara var ett billigt partytält. Det rann inte av vattnet som det skulle så det var lite spännande på förmiddagen innan det iaf blev uppehåll. Själva tävlandet gick si så där, kolla på Neo's Meritförteckningssida för agilityn. Vi får hoppas på bättre resultat i morgon.

 

28.7.2006 »

Startat Lp1 idag för första gången!!! Inte sist blev vi heller! Näst sist duger bra åt mig!! Vi hade lite otur med vädret, den varmaste timmen på hela dagen var då vi skulle köra. Det kan förklara varför läggandet under gång som är Neos paradmoment inte gick alls. Men han var iaf rätt laddad under uppvärmingen för att vara på ny plats med så mkt störningar. Så knäppt nog är jag super nöjd. Han är ju inte så intresserad av lydnad om man inte får kamptrasan efter varje moment. Så 87 poäng är så mkt bättre än 0!! I sinom tid så... Har lagt in resultat med domar o mina kommentarer på Neo's Meritförteckningssida. Har även lagt in kommentarer från senaste agilityträningstävlingen den 15/7 där som jag glömt att lägga in. Nu ska vi ta och ha riktigt kul lördag o söndag med Agilitytävlingarna i Rättvik.

 

Apropå ngt helt annat, tokigt nog när jag skulle parkera bilen för att gå in och hyra film ikväll blir en kvinna helglad och säger "det står ju hovawart på bilen", det visade sig att hon har en blond hoffehane i Neo's storleksklass. Himla kul att träffa så där bara, rätt plats vid rätt tillfälle eftersom de åk in från sommarstugan till Falun för att Shoppa och bor utanför Uppsala egentligen. Hennes vovve heter Tassamigos Buzz Lightyear. Kolla in bilder på honom på kenneln via mina länkar.

 

Har även lagt in en ny länk till en bekant från Falu BK, Elisabeth som har Australian Cattledog på länksidan.

 

26.7.2006 »

Fler bilder från lägret, fått av Jennie Karlsson, tackar så mkt! Har lagt in dem på en ny bildsida om kennellägret. Även en ny länk på länksidan till en agilitybekant som har terv och collie. Har uppdaterat kalendern, blev reserv till appellen i Sandviken 12/8, men struntar i det då vår lydnad inte håller hela tiden och åker till Mora o kör Agility istället. I den grenen är koncentrationen och motivationen mkt högre. Men vi ska tävla lp1 på fredag i Rättvik bara för att få nolla alla moment... eller vem vet?! Har iaf inga förväntningar men vi behöver prova på. Ska försöka åka på träningstävlingar och några lp1 i höst för att träna just lydnadsmomenten utan att först ha tröttat ut vovven med spår mm.

 

25.7.2006 »

Lite allt möjligt... Har varit hem på semester till Övik och direkt på i helgen som var blev det Chefkas/Anzihendskennelläger i Dala Floda. Instruktörer var Frida Sundberg, Sundbergs hundtjänst och Nadine Karrhammar-Lill, Passon Hundtjänst. Himla lyckad helg! Bra hjälp fick vi med lydnaden, god mat, slapp diska och trevligt folk. Det gör vi gärna om nästa år igen.

Har uppdaterat kalendern, bytt teckensnitt igen på framsidan eftersom det snygga inte syns hos dom som inte har det, ska försöka luska ut hur jag ska få till det. Nya bilder från Neo's valptider på hans bildsida. Ny bild på framsidan på Axi, tur Carro är bättre än mig på att ta kort. Har lagt in två till bilder på Axi på hennes utvecklingssida.

 

14.7.2006 »

Strålande resultat på utställning!!! Neo blev BIM idag och fick CACIB, jiipii!!! Vi var till Sandviken, Högbo och ställde på Internat utställningen idag. Kul att det gick så bra, tyvärr inte så mkt Hoffar, trodde verkligen det skulle vara fler när det bor så många där omkring. Gå in på Neo's Meritförteckning - utställning för att se kritiktexten.

Måste säga att semestern börjar bra! Får se hur det går på inoff agilitytävlingen i Hedemora i morgon då.

Såg idag att Axi tappat tre tänder och nya är på gång. Stora tjejen redan!! Ska bli spännande att se vad Mormor Gunilla, Morfar Anders, farbror Fredrik, faster Frida o gammelkatten Sune tycker om lilltjejen när vi åker hem till Domsjö, Ö-vik i morgon.

 

13.7.2006 »

Nya uppdateringar. Ny bild på framsidan, nya anteckningar i Neos träningsbok - Agility och ny vikt på Axi på hennes utvecklingssida.

 

3.7.2006 »

Nya bilder, ny bild på framsidan och den o två nya till ligger även på Axi's utvecklingssida. Har lagt till lite anteckningar i Axi's träningsdagbokssida sedan förra onsdagen. Annars är det bara så äckligt varmt så det går inte göra annat än ta sig igenom arbetsdagen och sedan ligga under takfläkten eller bada. Det är inte ens läge att försöka träna lite lydnad m Neo som är lite lätt svårmotiverad redan från början... så det blir mest kontaktövningar med Axi som vi orkar med.

 

1.7.2006 »

Lite smånytt. Har lagt till Axi's vikt för torsdagen då hon blev 13 veckor. Se Axi's utvecklingssida. Har lagt till en ny länk till en agility bekant Lena som har Koojkerhondje mm. Lagt till lite fler appell o agilitytävlingar i kalendern.

 

26.6.2006 »

Nya bilder, har lagt in på ett till syskon i Axi's kul på Axi's vänner. Har även fixat till en länk som jag märkte saknades till Axi's bilder, bilder från valptiden innan hon kom hem till mig.

 

26.6.2006 »

Nya bilder på Axi's syskon. Titta på Axi's vänner, bilderna är på två av tjejerna i kullen.

 

22.6.2006 »

Nytt om Axi. Har idag varit till veterinären och vaccinerat mot allt som går. Vägde henne också, har lagt in på Axi's utvecklingssida. Ska dubbelkolla genom att väga i kväll på vanliga vågen för att se skillnaden mot förra veckan. Kom på att det är dags att avmaska, så ska ta o köra igång det i morgon.

 

18.6.2006 »

Resultat från Hoffespecialen. Har genomfört exteriören för korningen och fick godkänt!!! Kul, kul! Nu behöver jag inte vara så orolig för det iaf. Har gjort en länk till en sida där jag fyllt i resultatet på Neo's meritförteckningssida. Gick si så där på utställning, rätt nöjd med kritiken, men synd på 2:an. Läs kritiken på Neo's utställningssida. Axi var hos Nina och provade på att vara hemma hos ngn annan och det verkar ha gått väldigt bra, lite pinkolyckor men det är ju som hemma...          Har lagt till en ny länk till Texas o Elin som vi träffade idag i Avesta.

 

15.6.2006 »

Nya bilder på Axi och på Neo. Har gjort en träningsdagbokssida till Axi, nu när vi börjat vägen till SLCH...:-) med en valpkurs. Har vägt Axi idag, inte så lätt men ca 11 kg iaf. Så det är inte undra på att matte har ont i ryggen och blev tvungen att gå till kiropraktorn idag... Blir många lyft varje dag, upp o ner för trappen, upp o ner från sängen, in o ut i bilen, bära ut för att inte riskera att pinka på vägen... Första dagen idag utan olyckor inomhus, iaf än så länge...

 

10.6.2006 »

Uppdaterat kalendern, lagt till lite fler norska utställningar som jag funderar på att anmäla till. Har även uppdaterat Neo's träningsdagbok med anteckningar från spårlägret förra helgen, Sv Hovawartklubben Södra i Olofström.

 

8.6.2006 »

Nya bilder från Södra lägret. Har lagt in dem på en egen sida, Södra lägret 2006. Har lagt in en ny länk till två hundar i våran spårgrupp, se länkar. Vägde Axi idag och har lagt in Axi's viktutveckling på hennes utvecklingssida.

 

7.6.2006 »

Tillbaka i Falun, kommer lägga in bilder från lägret i morgon. Har lagt in kalender för 2008 så jag lite mål framåt.

 

30.5.2006 »

Har lagt in en ny sida, Axi's utvecklingssida, under Om Axi, där jag kommer fylla på allt eftersom hon växer. Har även uppdaterat kalendern med lite apelltävlingar vi skall prova att anmäla till och se om vi kommer med. Så får vi se hur det går...

 

28.5.2006 »

Kuggat certprovet... Det gick tyvärr inte heller den här gången, jag tror det är bastjänsten som blir för jobbig för min omogne vän. Han pallar inte än att slappna av tillräckligt så han orkar med momenten sedan. Vi fick inte tillräckligt bra ljudmarkeringar och han följde inte ljudet så bra som behövdes. Så vi gjorde fasta bevakningen igår kväll ändå och då var han pigg innan och efter, men medan vi gjorde det så trodde jag ett tag att han skulle somna sittande. Helt slut i hjärncellerna, så han fick vara kvar över natten för att träna på bastjänst och så hämtade jag honom i morse för jag ville inte gå ett 1500 meters spår om han inte är riktigt på g, blir inte en bra upplevelse. Så nu får vi omplanera livet lite. Funderar på att gå om kursen om det går i Borlänge och börja om från början, för att han ska få träningschanser och möjlighet att mogna och så gör vi inte om provet förens nästa år.

Vi får satsa på att köra appellspår istället i augusti, det borde vara lättare att få till lydnadskoncentrationen eftersom det är under så mkt kortare tid och försöka bli godkänd i lägre senare i höst. Vi provar och se om det går att ta några norska cert på utställning istället för svenska, för att ha ngt att göra...:-)

 

26.5.2006 »

Ny bild på Axi efter hemkomsten.

 

24.5.2006 »

Nu är det helt bestämt vilken valp det blir!! Se bild på om Axi. Hämtning i morgon!!! I morgon vid den här tiden (19.48) är vi hemma eller snart hemma alla i familjen!

 

23.5.2006 »

Har uppdaterat Neo's träningsdagbok. Nya bilder på Neo's vänner. Har jobbat klart idag!!! Har permission imorgon för att åka på anställningsintervjuer, en i Gävle och en i Skutskär. Sedan bär det av till Stockholm på torsdag med Helena för att hämta Axi!!! Har märkt att jag är lite nervös, har lite svårt att sova... Är mest nervös för hur länge Neo blir sur för att valpen flyttar in...:-) Även om det skulle ta lika lång tid för Axi att bli rumsren som det tog för Neo, vore inte så kul, men nu är det ju sommar (hämtade Neo sista oktober) så det borde väl gå lite mer av sig själv genom att man är ute mer. Är ju iaf ute hela dagarna nu i helgen på certprovet och även nästa helg då vi ska på hoffelägret i Blekinge. Så länge det annars är bra väder kommer vi nästa bo ute, så jag slipper torka så mkt kiss...

 

20.5.2006 »

Har uppdaterat Neo's träningsdagbok och kalendern.

 

17.5.2006 »

Har bestämt namn till valpen, Axi blev det. Har även uppdaterat alla sidor så det står rätt namn istället för nya vovven.

 

15.5.2006 »

Uppdaterat kalendern. Funderar på att åka till Norge både 26 augusti och 18 november, dels på hoffespecial och på nordiska vinnarutställningen. Osby är så gott som spikat, får med mig Urax o Peter, lite roligare med sällskap än att åka 60 mil själv... Kanske kan "lura med" honom till Norge i augusti också, då är det ju bara 30 mil.

 

14.5.2006 »

Nya länkar. Har lagt in länkar till nya bekantskaper inom hoffevärlden och andra hundfolk jag träffat i helgen. Har även uppdaterat kalendern. Var idag i Gävle och gjorde min första Aspiranttjänstgöring, det var kul och gick bra, det var trevliga ringsekreterare och domarn gav mig t.o.m beröm för att jag skrev snabbt. Så det kunde helt klart varit mkt sämre...:-) Har en till aspirant bokat, Avesta 17 juni. Vet inte riktigt än vart jag ska göra den tredje, har inte fått svar än på de förfrågningar jag har gjort.

 

13.5.2006 »

Nya Bilder på valpen. Har varit och kollat idag igen, efter att ha gjort andra elevtjänstgöringen som ringsekreterare på Enköpings SBK utställning. Det var kul med både elevtjänstgöring och att få träffa valparna igen. Nu är det Maybe Baby på ena blonda tiken, så ändras inget blir det den jag har lagt in nya bilder på. Bara namnet kvar då...:-)

 

7.5.2006 »

Uppdaterat träningsdagboken. Jobbar på som vanligt mot att klara certprovet.

 

6.5.2006 »

Nya bilder på valparna. Har varit en sväng till Stockholm idag, först till Farsan i U-väsby och sen till valparna. Sååå söta. Trötta av att vara ute, men så söta, man kan ju titta på dom hur länge som helst även om de bara sover. Snart, snart, mindre än tre veckor kvar nu. Ska försöka åka förbi igen nästa lördag och kika en gång till innan hämtningen den 25:e.

 

5.5.2006 »

Nya Länkar

 

3.5.2006 »

Uppdaterat på Neo's MH sida, lagt in kullsammanställning. Har även varit på föreläsning idag om "hunden och lagen".

 

2.5.2006 »

Uppdaterat på träningsdagboken och kalendern, certdatum klart, 27-28/5.

 

26.4.2006 »

Ny bild på Urax, bilder på bilen, nu när den är klar. Är Supernöjd med både dekaler (tack till IR Skylt) och burar!! Äntligen perfekta hundbilen.

 

Är du ute efter hundburar oavsett bil, kontakta Pär Sälgström (www.enason.se) i Säter på 073-6226053 och säg vart du sett buren så vet han vad du pratar om.

 

23.4.2006 »

Uppdaterat kalendern. Var till Västerås igår och fick klart första elevtjänstgöringen! Kul, första steget klart till att bli ringsekreterare. Åsa fick cert och BIM m pyret! Kul, Grattis!

 

20.4.2006 »

Ny sida med Nya vovvens vänner. Det är Urax som jag och valpen skall träna med sen.

 

19.4.2006 »

Ny bild på förstasidan, fick en sån fin bild från Maria (Huggis o Doris) Har lagt till flera bilder från Årsundalägret som jag fått från Lina och Maria.

 

17.4.2006 »

Var igår till lilla Sthlm, tittade på en massa hoffar, kul! Helenas rottweiler Dina fick CK, Grattis! Var sedan kikade på valpar o mamman till kullen. Jättefin tik, gosig och mysig. Valparna hade öppnat ögonen och kravlade omkring lite grand. Längtar till att åka dit igen i början på maj och titta när de är 5 veckor!!

Lagt in ny länk till Anki o Thurbo på länksidan.

 

14.4.2006 »

Gjort om stamtavlesidan. Så det blir lite lättare att titta på de närmaste generationerna. Har även uppdaterat Träningsdagboken.

 

10.4.2006 »

Uppdaterat med lite nya länkar.

 

9.4.2006 »

Uppdaterat med bilder från Helgens hoffeläger. Klicka här. Även uppdatering av Träningsdagboken.

 

6.4.2006 »

Uppdaterad kalender.

 

2.4.2006 »

Nytt på kalender och om Maria.

 

31.3.2006 »

Nytt på "om nya vovven", ny anteckning i träningsdagboken.

 

30.3.2006 »

Ny sida med Neos Kurser Klicka här.

 

29.3.2006 »

Ny anteckning i Neos träningsdagbok Klicka här.

 

28.3.2006 »

Ny bild i Neos träningsdagbok plus nya anteckningar. Klicka här.

 

25-26.3.2006 »

Nya bilder - vänner och Neo. Tack Bergenhovs Kennel för att jag får låna bilden på oss. Har även lagt in nya bilder på "Om Maria". Har uppdaterat Neos meritförteckning genom att lägga in kritiktexter på utställningssidan.

 

19.3.2006 »

Uppdaterat träningsdagboken. klicka här.

 

Neo har provåkt Nya bilen i helgen, mätte igår för att få klart med ngn bur, inte så stadigt annars att åka där bak.

 

Lite skillnad i utrymme mot för i 9-3:an...

 

14.3.2006 »

Uppdaterat om mig jobbar vidare med Neos stamtavla och klicka här. Ska hämta nya bilen på fredag!!

 

11.3.2006 »

Kallt ute o fortfarande inte riktigt ok m förkylning, har utökat Neos stamtavla och lagt till bilder klicka här

 

9.3.2006 »

Hemma o sjuk fortfarande så lagt in lite nya bilder på Neo's Vänner klicka här. Kommer att få nya bilen nästa vecka! Har även uppdaterat träningsmål för både Neo och mål/planer för nya vovven.

 

8.3.2006 »

Hemma o sjuk så lagt in lite nya bilder på Neo, klicka här.

 

7.3.2006 »

Cert provet inställt pga för mkt snö o för stor risk för kyla, har köpt ny bil! Se bild nedan, hoppas på att få den i slutet på denna vecka. Det skall sättas in isolering och gummimatta, tas bort en glasruta i skåpet plus bytas till vinterdäck. Sen är det bara hundbur mm kvar.

 

3.3.2006 »

Funderar på att skaffa ny bil. Ryms lite bättre med 2 hundar än i trånga 9-3:an, synd bara att den är vit...:-)

 

27.2.2006 »

Uppdaterat länkar o kalendarium

 

25.2.2006 »

BIR!! Utställning Matfors BK, Timrås ridhus. Neo slog en massa hoffar!! Har inte varit med om så många på en SBK utställning förr. Har lagt till om Neo på utställning, kommer bild på rosetten snart...

 

22.2.2006 »

Uppdaterat träningsmål, kalendarium och Neos träningsdagbok

 

18.2.2006 »

Lagt till SM Länk

 

16.2.2006 »

Har lagt till en massa länkar och bilder på Neo's och nya vovvens föräldrar.

 

15.2.2006 »

Håller på att göra ett kalendarium så man kan se vad vi ska sysselsätta oss med under året. Har lagt till en bild på Om Maria, har fixat så att alla externa länkar öppnas i ett nytt fönster. (tack Anneli för hjälpen) Det finns en bild på Ceasar och hans syskon på Om Ceasar sidan, Simba bodde ju med oss förr, men valde att flytta in hos grannen istället...:-)

 

14.2.2006 »

Har uppdaterat Neo's sida och Nya vovvens sida

 

12.2.2006 »

Jobbar för fullt med hemsidan